top of page
ATOP 7 spot-on_pipette_MD.png

ATOP 7 SPOT-ON

Atooppinen dermatiitti eli atopia on koirilla ja kissoilla yleinen ihosairaus. Suomessa se on yleisin allergian muoto koirilla ja kissoilla se on loisten jälkeen yleisin kutinan aiheuttaja. Atopia on seurausta useista eri tekijöistä, joista perimä on yksi tärkeimmistä. Atoopikoilla immuunijärjestelmän toiminta on normaalista poikkeavaa ja atoopikon ihon muodostama suojamuuri eli ihoeste on heikompi kuin terveellä yksilöllä. Useimmissa tapauksissa ulkoiset allergeenit ovat laukaiseva tekijä oireiden alkamiselle. Tämä johtuu siitä, että elimistö altistuu allergeeneille pääsääntöisesti ihon kautta, ja atoopikolla heikentynyt ihoeste helpottaa allergeenien pääsyä elimistöön. 

Koirilla ja kissoilla atopia ilmenee lähinnä iho-oireina, mutta myös silmä- ja hengitystieoireita saattaa joskus esiintyä. Yleisimpiä atooppisen ihottuman oireita ovat kutina, ihon punoitus sekä toistuvat iho- tai korvatulehdukset. Atopia alkaa tyypillisesti oireilemaan alle 3-vuotiaana ja 75% atoopikoista oireet alkavat 6 kk – 3 vuoden iässä. Atopiaa ei voida parantaa, mutta oireita voidaan lievittää ja uusien oireiden puhkeamista voidaan yrittää välttää. Atopian hoito perustuu sairauden eri tekijöiden hoitamiseen. Yleensä lääkitykset ja hoidot ovat elinikäisiä ja niitä säädetään tilanteen mukaan. Säännölliset kontrollit ja tilanteen hallinnassa pitäminen ovat tärkeitä. Lääkehoidon lisäksi ihon suojamuurin eli ihoesteen vahvistaminen on tärkeä osa atopian hoitoa.

Atop 7 Spot-on on paikallisvaleluliuos kutisevalle, ärtyneelle ja herkälle iholle.

Se on erityisesti atoopikoille ja allergikoille suunniteltu spot-on valmiste, joka sisältää ainutlaatuisen yhdistelmän luonnollisia vaikuttavia aineita, jotka vahvistavat ihoestettä, lievittävät kutinaa ja ärsytystä sekä kosteuttavat ihoa. Kroonisissa iho-ongelmissa, kuten atopiassa, ihon keramidipitoisuus laskee ja filaggriinin, ihoesteen tärkeimmän proteiinin, synteesi vähenee. Tämän seurauksena ihon suojamuuri eli ihoeste vaurioituu, kosteuden haihtuminen iholta lisääntyy ja iho kuivuu. Atop 7 spot-on stimuloi filaggriinin ja keramidien synteesiä, jolloin ihoeste vahvistuu ja lisäksi se kosteutta ihoa tehokkaasti.

Koostumus

  • Hamppuöljy: sisältää runsaasti omega-3- ja -6-rasvahappoja, jotka kosteuttavat ihoa

  • Vehnänalkioista eristetty lipidikompleksi: sisältää runsaasti keramideja ja välttämättömiä rasvahappoja

  • Kurkuma-, salali- ja candeia-puuöljy: rauhoittavat ärtynyttä ihoa


Käyttö

Yksi pipetti kerran viikossa tarpeen mukaan. Voidaan käyttää jatkuvasti.

Pakkaukset
4 x 0,6 ml
4 x 1,2 ml
4 x 2,4 ml

Sopii myös kissoille.

Valmistaja

Laboratoire de Dermo Cosmetique Animale

Saatavilla eläinlääkäreiltä ja apteekeista.

Ranska

bottom of page