top of page
244255458_415895233384176_1275370027853489142_n.jpg

Ajankohtaista

Syksy ja kosteat kelit ovat täällä ja samoin niiden mukanaan tuomat monelle lemmikinomistajalle tutut, sitkeät ongelmat – märkäiset ihotulehdukset etenkin varvasväleissä, huulissa ja poimuisissa ihon osissa. Useimmissa tapauksissa oireiden aiheuttajana on hiivat (Malassezia-lahkon sienet) ja eräät bakteerit (etenkin stafylokokit). Molemmat edellämainituista kuuluvat koiran ihon normaaliin mikrobiflooraan, mutta tietyissä tilanteissa, kuten kosteilla keleillä, niiden määrä saattaa kasvaa liian suureksi, jolloin ne aiheuttavat ikäviä oireita, kuten märkäisiä ihotulehduksia, kutinaa, karvanlähtöä ja pahaa hajua. Kosteus turkissa on bakteereille ja hiivoille hyvä muhimisalusta. Tämän vuoksi on tärkeää poistaa ylimääräiset karvat ongelma-alueilta ja huolehtia ihon puhdistuksesta ja kuivauksesta kurakeleillä. Vatsan alle ja tassuihin kertynyt lika on hyvä huuhtoa pois aina kun sitä on kertynyt enemmän. Tämän lisäksi jokaisen ulkoilun jälkeen on tärkeää muistaa tassujen ja vatsanalusen huolellinen kuivaus.

 

Dermoscent-tuotesarjaan kuuluvat PYO-perheen tuotteet ovat oivallinen apu hiivojen ja bakteereiden aiheuttamien ihoinfektioiden ennaltaehkäisemiseen ja lääkehoidon tueksi. PYO-perheeseen kuuluu neljä eri tuotetta: PYOclean Shampoo, PYOspot Spot-on paikallisvaleluliuos, PYOclean Wipes -puhdistusliinat ja PYOclean Oto -korvahuuhde. Kaikkia PYO-perheen tuotteita voidaan käyttää yhdessä tai erikseen.

 

PYOspot Spot-on on oivallinen apu kaikille lemmikeille, joilla on toistuvia ihoinfektioita. Tuote on erittäin helppokäyttöinen, sillä se annostellaan vain kerran viikossa suoraan iholle lapojen väliin, josta se leviää kantoaineen avulla koko iholle. PYOspotin on myös havaittu vähentävän pesujen tarvetta.

 

PYOclean Wipes -puhdistusliinat sopivat erinomaisesti tulehtuneiden alueiden paikalliseen puhdistukseen. Ne ovat erittäin käteviä hankalien paikkojen, kuten huulipoimujen ja varvasvälien puhdistuksessa, silloin kun shampoo pesu ei ole välttämätön.

 

PYOclean Shampoo on erittäin hellävarainen ja ihoa kosteuttava shampoo, jolla lemmikki voidaan tarpeen tullen pestä vaikka päivittäin, sillä se ei kuivata ihoa. Shampoolla on erittäin lyhyt vaikutusaika (2 minuuttia), joka lisää merkittävästi sen käyttömukavuutta.

 

PYOclean Oto -korvahuuhteella voit huolehtia lemmikkisi korvien hygieniasta ennaltaehkäisevästi tai lääkehoidon tukihoitona. PYOclean Oto on erittäin hellävarainen eikä se kirvele tai ärsytä jo ennestään ärtynyttä kudosta tulehtuneessa korvassa. Tämän lisäksi PYOclean Oto on erittäin hygieeninen käyttää kerta-annosampullien ansiosta.

PYO-perheen tuotteet on saatavillla eläinlääkäreiltä ja apteekeista.
Jos haluamaasi tuotetta ei ole hyllyssä, voit pyytää henkilökuntaa tilaamaan sen tukusta. 

 

PYOSarja_ell.png
bottom of page