©2019 by Finnpharma. Proudly created with Wix.com

 

GOMEGA

Runsaasti omega-3-rasvahappoja sisältävä täydennysrehuvalmiste koirille.

Gomega on tarkoitettu erityisesti sellaisille koirille, joilla on ongelmia sydän- tai munuaisterveyden kanssa (sydämen vajaatoiminta, rytmihäiriöt, sivuäänet, munuaisten vajaatoiminta). Gomega sisältää runsaasti välttämättömiä monityydyttymättömiä omega-3-rasvahappoja EPA:a ja DHA:ta. Välttämättömien rasvahappojen puute on koirilla varsin yleistä, koska niiden elimistö ei pysty tuottamaan niitä. Näiden lisäksi Gomega sisältää E-vitamiinia, joka estää rasvahappoja hapettumasta. Gomegan omega-3-rasvahappojen lähteenä ovat sardiinit ja anjovikset, joiden kannat ovat elinvoimaisia. Gomega valmistetaan kolmivaiheisella tislausmenetelmällä, jonka ansiosta valmis tuote on hyvin puhdasta, joten se ei sisällä muita rasvahappoja tai kalaproteiineja, jolloin se sopii myös kala-allergikoille. Lisäksi sen EPA ja DHA pitoisuudet ovat hyvin korkeat.

Gomega ja sydänsairaudet

Lukuisat kliiniset ihmis- ja eläintutkimukset ovat osoittaneet, että ravinnon täydentäminen omega-3-rasvahapoilla edistää monipuolisesti terveyttä. Omega-3-rasvahappojen on havaittu tukevan sydämen normaalia toimintaa, pienentävän riskiä rytmihäiriöille ja parantavan koiran elämänlaatua sekä pidentävän elinajanodotetta (Freeman ym. 1998; Smith ym. 2007; Freeman, Rush & Slupe 2008). Jotta omega-3-rasvahappojen lisäyksellä saavutetaan sydämen terveyttä tukeva vaikutus, tulisi omega-3-rasvahappoja lisätä ravintoon seuraavilla pitoisuuksilla: EPA 40 mg/kg/päivä ja DHA: 25 mg/kg/päivä (Smith ym 2007). Gomega on ainoa markkinoilta löytyvä omega-3-rasvahappovalmiste, joka täyttää nämä tutkimuksessa löydetyt pitoisuudet.

Gomega ja munuaissairaudet

Munuaisten vajaatoiminta on melko yleinen vaiva varsinkin vanhemmilla kissoilla, koirilla se on huomattavasti harvinaisempaa. Gomegan sisältämät omega-3-rasvahapot vahvistavat munuaisten rakennetta sekä tukevat munuaisten normaalia toimintaa varmistamalla tehokkaan glomerulussuodatuksen (18-22).

Vaikuttavat aineet

EPA (eikosapentaeenihappo) ja DHA (dokosaheksaeenihappo):

  • välttämättömiä rasvahappoja

  • tukevat solukalvojen ionikanavien normaalia toimintaa

  • madaltavat verenpainetta

  • ehkäisevät tulehdusreaktiota

E-vitamiini:

  • antioksidantti

Koostumus/1.5 ml

Eikosapentaeenihappo (EPA) 400 mg

Dokosaheksaeenihappo (DHA) 250 mg

d-α-tokoferoli (E-vitamiini) 22 mg

Annostelu

< 10 kg 1 pumppaus vuorokaudessa

10 – 19 kg 2 pumppausta vuorokaudessa

20 – 29 kg 3 pumppausta vuorokaudessa

> 30 kg 4 pumppausta vuorokaudessa


Annosta voi lisätä tarvittaessa. Jotta saavutettaisiin haluttu vaikutus tulisi valmistetta käyttää vähintään neljän viikon ajan.

Pakkaus

150 ml

Valmistaja, VetPlus Ltd
Iso-Britannia