top of page
renate kuva.png

RENATE

Kissoille munuaisten terveyden tueksi.


Renate tarjoaa kattavan tuen kroonisen munuaisten vajaatoiminnan hoidon tueksi. Sisältää fosfaatin sitojia, karpaloa ja munuaisia suojaavaa biologisesti saatavilla olevaa kurkumiinia


Taustaa

Krooninen munuaisten vajaatoiminta on elinikäinen etenevä sairaus, johon sairastuu noin 10% kaikista kissoista ja noin 35% yli viisitoistavuotiaista kissoista. Kroonisen munuaisten vajaatoiminnan kehittymiseen vaikuttaa ikä, rotu, sukupuoli, ruokavalio ja samanaikaiset sairaudet. Krooninen munuaisten vajaatoiminta vaikuttaa koko elimistöön ja tämän takia monipuolinen hoito on tärkeää. Renaten ainutlaatuinen yhdistelmä vaikuttavia aineita toimivat synergistisesti ja auttavat säilyttämään munuaisten normaalin toiminnan.


Vaikuttavat aineet:


Fosfaatin sitojat

Kalsiumkarbonaatti ja magnesiumkarbonaatti sitovat ravinnosta saatavaa fosfaattia suolistosta muodostaen liukenemattomia yhdisteitä, jotka eritetään virtsan mukana. Kahden fosfaatin sitojan yhdistelmän ansiosta molempien sitojien hyödyt saadaan käytettyä hyväksi ja sivuvaikutusten syntymisen riski minimoitua. Hyperfosfatemian hoito on elintärkeää sairauden etenemisen kannalta, koska kroonista munuaisten vajaatoimintaa sairastavien kissojen elinajan odote voi jopa kaksinkertaistua, jos veren fosfaattipitoisuutta kontrolloidaan.


Kurkumiini

Kurkumiini on kurkuman aktiivinen ainesosa. Kurkumiinin konjugointi tarjoaa erinomaisen hyötyosuuden minkä ansiosta se voi toimia monin tavoin munuaisten kroonista vajaatoimintaa sairastavien lemmikkien tueksi.

Kurkumiini vähentää proteinuriaa ja siitä seuraavaa glomeruloskleroosia. Molemmat edellä mainituista on liitetty elinajanodotteen lyhentymiseen kroonista munuaisten vajaatoimintaa sairastavilla.

Lisäksi kurkumiini vaimentaa proinflammatorisia välittäjiä ja tätä kautta se hillitsee tulehdusreaktion syntymistä, suojaten munuaisia vaurioilta ja arpeutumiselta, jotka ovat tyypillisiä munuaisten interstitiaalisessa fibroosissa.

Tämä anti-inflammatorinen prosessi vaikuttaa myös ruoansulatuskanavassa ylläpitämällä suolistoestettä haitallisia ureemisia toksiineja vastaan. Ureemisten toksiinien läpäistessä suolistoesteen johtaa se systeemiseen tulehdukseen, munuaissairauden pahentumiseen, sydän- ja verisuonitauteihin ja kuolleisuuden kasvuun.

Lisäksi kurkumiini lisää antioksidanttisten entsyymien aktiivisuutta ja sitä kautta suojaa vapaiden radikaalien aiheuttamilta oksidatiivisilta vaurioilta, kuten munuaisten toiminnan heikentymiseltä.


Karpalo

Kroonista munuaisten vajaatoimintaa sairastavilla kissoilla on havaittu jatkuvia tai toistuvia virtsatieinfektioita. Toistuvat antibioottikuurit useimmiten osoittautuvat tehottomiksi pitkäaikaisen virtsarakon steriiliyden saavuttamisessa. Erityisruuista poiketen RENATE® sisältää karpaloa, jonka sisältämät proantosyanidiinit kiinnittyvät virstatieinfektioita aiheuttavien bakteereiden fimbrioihin ja näin estävät niitä kiinnittymästä virtsarakon uroepiteeliin6.


Männynkuori

Rannikkomännyn kuoriuute sisältää sekoituksen flavonoideja, jotka ovat voimakkaita antioksidantteja. Nämä tukevat normaalia endoteelin toimintaa, lisäävät munuaisperfuusiota ja vähentävät hypertensiota7.


Vitamiineja

Kroonista munuaisten vajaatoimintaa sairastavilla kissoilla B-vitamiinit kasvattavat ruokahalua ja laskevat seerumin fosfaattipitoisuutta. Seerumin fosfaattipitoisuuden laskeminen auttaa alentamaan verenpainetta.

E-vitamiini on vahva antioksidantti, joka vähentää munuaisten vaurioitumista ja tukee munuaisterveyttä.


Annostelu:

Yksi pussi päivässä jaettuna päivän jokaiselle aterialle.


2 g pussin sisältö:

Kalsiumkarbonaatti 120mg, magnesiumkarbonaatti 80mg, kurkumiini, karpalojauhe, Pinus Pinaster (Pycnogenol®), vitamiini B1, vitamiini B2, vitamiini B3, vitamiini B5, vitamiini B6, vitamiini B12, vitamiini E


Pakkaus

30 x 2g

Valmistaja
VetPlus Ltd
Iso-Britannia

Renate: Product
bottom of page