top of page
A1298_Calmex_Equine_24x60g.jpg

CALMEX EQUINE

Täydennysrehuvalmiste hevosille.

Hevosilla esiintyy sekä akuuttia että kroonista stressiä. Stressi voi johtua esimerkiksi jostain tietystä tilanteesta tai ympäristön muutoksesta.

Akuutti stressi

Hevonen on saaliseläin ja pelästyessään se reagoi pakenemalla. Useimmiten stressi- ja pelkoreaktioita esiintyy uusissa tilanteissa. Tutkimuksissa on havaittu, että esimerkiksi kuljetuksesta johtuvalla akuutilla stressillä voi olla negatiivisia vaikutuksia hevosen suorituskykyyn.

Krooninen stressi

Krooninen stressi heikentää hevosen terveyttä ja suorituskykyä. Kroonisesta stressistä kärsivä hevonen voi olla käytökseltään aggressiivinen käsittelijöille ja muille hevosille. Lisäksi hevosella voi esiintyä ruokahaluttomuutta. Krooninen stressi voi johtaa stereotyyppiseen käyttäytymiseen ja huonoihin tallitapoihin, kuten ilmannielemiseen, puunpuremiseen, kutomiseen ja karsinan kiertämiseen. Lisäksi kroonisesta stressistä ja hermostuneisuudesta kärsivillä hevosilla voi olla huonontunut keskittymiskyky ratsastaessa tai ajettaessa. Krooninen stressi voi aiheuttaa hevosen laihtumista ja vatsahaavan sekä heikentää sen vastustuskykyä.

Stressin hallinta

Stressin lievittämisessä tärkeitä tekijöitä ovat mm. hyvät talliolosuhteet sekä asianmukainen koulutus ja käsittely. Lisäksi hevoselle tulee tarjota riittävästi karkearehua ja mahdollisuus laiduntamiseen.  

Calmex Equine on täydennysrehu, joka auttaa hevosia rentoutumaan erilaisissa tilanteissa, kuten klipatessa, kengitettäessä ja kuljetettaessa. Lisäksi se auttaa hevosta keskittymään ratsastajaan tai ajajaan mm. kilpailutilanteessa.

Vaikuttavat aineet

Magnesium

  • välttämätön makroelementti, jota tarvitaan solun sisäisiin energiasta riippuviin reaktioihin sekä kalsium kanavan toimintaan

  • tärkeä hermoston toiminnan säätelijä

  • rasituksessa olevat hevoset tarvitsevat  lepohevosia enemmän

  • tutkimuksissa on havaittu, että puute voi johtaa levottomuuteen

B-vitamiini kompleksi

  • välttämätön välittäjäaineiden muodostumiselle ja keskushermoston toiminnalle

L-tryptofaani

  • välttämätön aminohappo

  • serotoniinin esiaste

Annostelu (annospussi = 60 g)

Paino                     Annos/ vrk 

< 350 kg               1/2 annospussia

351 - 600 kg         1 annospussi

> 601 kg              1 1/2 annospussia

Annospussin sisältö sekoitetaan rehuun tai se voidaan myös sekoittaa pieneen määrään vettä ja antaa ruiskulla suoraan hevosen suuhun. Annostelu on hyvä aloittaa keskimäärin 4 päivää ennen tarvetta. Tarvittaessa annostusta voi lisätä. Valmisteen vaikutus on hyvin yksilöllinen, samoin vaikutuksen alkamisaika.

Valmiste soveltuu myös pitkäaikaiseen käyttöön.

Calmex Equine auttaa hevosta rentoutumaan erilaisissa tilanteissa sekä keskittymään työskentelyyn.

Koostumus/ 60 g ( = annospussi)

L-tryptofaani 2000 mg

Magnesiumoksidi 9500 mg

B1 -vitamiini 1500 mg

B2 -vitamiini 1500 mg

B3 -vitamiini 600 mg

B5 -vitamiiini 100 mg

B6 -vitamiini 250 mg

B12 -vitamiini 5 mg

Pakkaus

24 x 60g

Valmistaja
VetPlus Ltd, Iso-Britannia

Saatavilla myös koirille ja kissoille.

Saatavilla eläinlääkäreiltä ja apteekeista.

bottom of page